Etler Hakkında Herşey




Etlerin Bilinmeyenleri

Hepimizin bildiği Et protein deposu olduğu gibi içerisinde fosfor , yağ , demir , çinko , magnezyum  minerallerini barındırır aynı zamanda , A , B12 , B6 , ve B1 vitaminlerini bulundurur . Vitamin açısından çok zengindir ..
Hayvanın boyun , bacak , kısımları sert olduğu gibi kıyma için uygundur . Sulu et yemekleri için uygun olan kısımlar ise ' But ve Göğüs'Tür ' Bu kısımlar orta sertliktedir . Izgara herkesin vazgeçilmezidir . Hayvanların hareketsiz olan kısımlarının eti yumuşaktır .  Ağzınıza layık ızgaralar için sırt kısımlar tercih edilmelidir . Lezzetli bir et istiyorsanız kullanacağınız etin erkek hayvandan tercih edin .,
Nasıl bir et olursa olsun yumuşak ve
 lezzetli bir pişim  istiyorsanız 2 -4 gün kadar dolapta bekletin 
 Izgara etinizin lezzetine lezzet katmak istiyorsanız servisinizi
 yapmadan hemen önce çok az miktardakarabiber ve en üste erimiş sıcak tereyağı ekleyin .. Izgara yapmadan önce bir baş soğanı ortadan bölüp ızgara telinize sulu bir şekilde sürün böylece etler ızgaranıza yapışmaz . Etinizin yumuşak olması ve ağızınızda dağılması için önceden Zeytin yağında bekletinn ..
Etinizin sulu olmasıı istiyorsanız eti soğuk suda yıkayın ve biraz bekletin .
Yağlı dana etlerine dikkat etmelisiniz . Bemeyaz ve dokunulduğunda sem sert olmalı .
Kuru ve sert bir et istemiyorsanız etleri çok ince dilimlemeyin .
Parlak , kokusu keskin ve kötü ise dokusu ince ise korkmayın !
Kırmızı et soslarında alkol kullanıldığını biliyoruz .Siz alkol kullanmayı tercih etmiyorsanız elma sirkesi tam da ağzınıza layık ..
         

         Bizi Takip Etmeye devam edin  :)

Sitemizdeki güncellemeleri ilk siz öğrenin
Abone Ol