Nefis İrmikli Parmak Tatlısı

İrmikli Parmak Tatlısı

Şimdi tamda ağzınıza layık harika bir irmikli parmak tatlısı tarifi vereceğim. İrmikli parmak tatlısı hem yapılış yönünden çok zahmetli olmadığı için hem de maddi yönden çok olmadığı için hemde bunları barındırırken aynı anda çok tatlı lezzetli olmasıyla tercihler sırasından ön sıralardadır. Şimdi çok uzatmadan malzemeler ve hazırlamışına geçelim

İrmikli Parmak Tatlısı Tarifi için :

Malzemeler :
ü  1 paket margarin
ü  2 tane yumurta

ü  3,5 tatlı kaşığı irmik
ü  Bir su barğanın 1/2  si kadar toz şeker
ü  1 tane kabartma tozu
ü  Yetecek miktarda un

Şerbeti için :
ü  4 su bardağı su
ü  3,5  -  4 su bardağı toz şeker
ü  Bir limonun 1/2  si kadar suyu

Hazırlanışı :
Öncelikle fırınımızı 180 C ye ayarlayarak ısıtalım.
İlk olarak şerbetini hazırlamalıyız. Bunun içinde tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatalım sonra içine limon suyunu ekleyip soğumaya bırakalım.
Tatlının hazırlanması içinde irmiği ayrı bir tabağın içine koyalım daha sonra tüm malzemeleri bir kasenin içine koyalım  ve elimize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur yoğuralım ve hamurumuzu 5-10 dk dinlenmeye bırakalım. Hamurumuz dinlendikten sonra bir yemek kaşıgının ucu büyüklüğünde parçalar halinde koparıp parmak şekli verelim bu işelmi yaptıktan sonra parmak şekli verdiğimiz tatlıları irmiğe bulaştıralım tüm hamurumuzu yaptıktan sonra da yanmaz yani yağlı fırın kağıdımızla serili olan tepsinin üzerine bir biri üzerine gelmeyecek şekilde tatlılatımızı yerleştirelim. Ardından önceden 180 C olarak ısıtılımış fırınımıza üzeri tatlı ile dizili olan tepsimizi sürelim.Burada kaç dakika fırında kalacağı için takribi bir süre veremeyeceğim fırınınız nasıl bir fırın yoğun fanlı bir fırın mı olduğunu bilmyorum burada püf nokta şudur tatlılarımızın üzeri kızarana kadar fırında kalmasıdır. Fırından çıkardıktan sonra hemen sıcak sıcak mis gibi kokan dumanı üzerinde  tatlılarımızın üzerine şerbetini dökelim. Tatlımız şerbeti yeterince çektikten sonra hazırdır.  Afiyet olsun… bizi takip etmeye devam edin.


Sitemizdeki güncellemeleri ilk siz öğrenin
Abone Ol