Tırnak Süsleme Püf noktaları

Bu yazımızda Tırnak süsleme sanatı hakkında tüyolar ve püf noktalar hakkında bilgi aktaracağız.



Bir üst satırda tırnak süsleme sanatı dedim bilmem farkındamısınız ama tırnak süslemek gerçekten bir sanat niteliğindedir. Tırnak süslerken nelere dikkat etmeniz konusunda bir kaç püf nokta vereceğim, haydi başlayalım.

Tırnak ve sirke ilişkisi: Bin bir emekle sürdüğümüz tırnaklarımızı süslediğimiz ojeler suya değdikçe yıpranıp zamanla çıkmaktadır. Eğer böyle bir şikayetiniz varsa tırnağınıza oje sürmeden önce pamuk yardımıyla hafif sirke değdirin, sirke tırnağınız da ki ojenin kalıcılık oranını fazlalaştıracaktır.


Sararmış tırnaklarınızı beyazlatın: Tırnağınıza bol ve farklı çeşitlerde oje uyguluyorsanız, tırnağınız zamanla sararma yapacaktır. Sararma sonrasında tırnağınıza süreceğiniz sade renk ojeler rengini net olarak belli etmez ve mat bir görüntü ortaya çıkar. Bu durumda yapmanız gereken karbonat ve limon karışımıdır. Karbonat ve limonu macun haline getirip tırnaklarınıza sürüp 3-4 dakika kadar bekletip tırnaklarınızı yıkayın farkı sizde net bir şekilde görebilirsiniz.

Ojenizi tırnak kenarlarından uzak tutun: Oje sürerken en büyük sorunlardan bir tanesi de oje sürme esnasında yan taraflara bulaşacak ojelerdir, hoş bir görüntü oluşmaz bu gibi durumları yaşamamak için oje sürmeye başlamadan önce elinize vazelin veya nemlendirici krem sürmeniz kurtarıcınız olur. Denemelisiniz :)

Tırnak kenarlarına bulaşan ojeleri çıkarmak: Eğer ben vazelin veya nemlendirici kullanmadım, ya da kullandım da çokta etkisi olmadı diyorsanız, ve tırnak kenarlarınıza oje bulaşmışsa, ince uçlu dudak fırçaları ya da eyeliner fırçasıyla başarılı bir şekilde kalıntıları temizleyebilirsiniz.

Oje renklerini belirginleştirme: Ojenizi sürdünüz gayette başarılısınız, ama oje rengi çokta net durmuyor  mu hemen elinize şeffaf bir oje alarak tırnaklarınıza uygulayın, şeffaf oje sayesinde tırnağınıza sürdüğünüz ojeler daha net bir görünüme kavuşacaktır.

Tırnaklarınızı Süsleyin: Son zamanlarda sadece oje sürmekle yetinmeyip genç kızlarımız tırnak süsleme sanatında kendilerini oldukça geliştirdiler. Sizler de tırnaklarınıza sadece oje sürmek yerine taşlar ve pullar yardımıyla tırnaklarınızı rahat şekilde süsleyebilirsiniz ve tırnaklarınız ile sanat harikaları yaratabilirsiniz.

Sitemizdeki güncellemeleri ilk siz öğrenin
Abone Ol