Sebzeler Derin Donduruda Nasıl Saklanır ?


Domates : İstediğiniz miktarda domatesi sıcak suya koyup kabukları soyulana kadar bekletin sonrasında rendeleyin . Rendelediğiniz domatesleri isterseniz buz kalıplarına yerleştirin isterseniz buz dolabı poşetlerine yerleştirin





Enginar : Enginarları güzelce ayıklayın kararmamaları için limonlu suda biraz bekletin .Tüm Tüm yada istediğiniz her hangi bir boyutta doğrayıp susuz bir şekilde buz dolabı poşetlerine yerleştirin .






Havuç : Baş kısımlarını alın dışını soyun istediğiniz şekilde doğrayıp poşetleyin . Eğer Şoklama
yapmak istiyorsanız 3-4 dakika kadar haşlayın haşladıktan sonra soğuk suya atıp iyice süzdükten sonra poşetleyip derin dondurucuya atın .




Ispanak : Yumaşak yapraklı ıspanakları güzelce ayıklayıp yıkayın sonrasında 2 dakika kadar haşlayıp soğuk suya atın iyice süzdükten sonra poşetleyip dondurabilirsiniz .







Salatalık : Derin dondurucuya sakın tüm halde atmayın
kabuklarını soyup küçüücük doğrayın yada
rendeleyin kışın cacık için kullanabilirsiniz .



Kereviz : Kereviz diğerlerine göre biraz farklıdır . Güzelce ayıklayın istediğiniz boyutta doğrayıp limonla harmanlayın poşetleyip dondurucuya atın . Bir sene içerisinde tüketmelisiniz . Çözdürmeden don şekilde de kullanıla bilir .







Pırasa : Pırasaları ayıklayıp yıkadıktan sonra istediğiniz boyutta doğrayın . 4-5 dakika haşlayıp soğuk suda şoklayın . Poşetlere doldurup dondururun .







Kolayy Gelsinnnn :) 
Sitemizdeki güncellemeleri ilk siz öğrenin
Abone Ol