Murat Boz Beresi nasıl yapılır Videolu Anlatım

Evet hanımlar sizlerle bu yazımızda Murat Boz Beresi Yapımını videolu olarak paylaşacağız, oldukça kolay bere modellerinden olan bu modelin iki farklı şeklini sizlerle paylaştık, bu modelimizin birtanesi burgulu boyunluk olarak kullanılabilmekte, iki videomuza da göz atabilirsiniz.
Bu Yazımızda Neler Bulabileceksiniz

murat boz beresi yapımı
Bu yazıda neler var ?

  • 1 Murat Boz Bere Örnekleri
  • 2 Murat Boz Beresi Yapımı Videolu Anlatım
  • 3 Dikişsiz Burgulu Murat Boz Beresi Yapımı

  • Hemen hızlı anlatım yaparsak, 80 İlmek atıyoruz, 2 ters 2 düz lastik örüyoruz, lastikten düz örgüye geçerken 10 ilmek artırıyoruz, 10 sıra bu şekilde ördükten sonra, lastikten itibaren 35 cm kadar örmeye devam ediyoruz,  ayrıntılı isterseniz aşağıdan devam edelim.

    Murat Boz Beresi Örnek Modelleri

    Murat Boz Beresi yapılışı videolu

    Murat boz beresi yapımı videolu

    Evet hanımlar bu tarifimizde kalın yün ve 5 numara şiş kullanarak örtülmüştür, 80 ilmeği 2 ters 2 düz olacak şekilde örüyoruz, lastikleri arkadan önden aynı şekilde düzleri düz, tersleri ters örüyoruz, 80 ilmeği 16 sıra öreceğiz, sonrasında 10 ilmek artırarak 90 ilmek örmeye başlayacağız. oldukça kolay bir model, devamlı ördüğünüz de eliniz de hızlı ise 1 gün de örebileceğiniz bir model, yavaş örüyorsanız 2 en geç 3 gün içerisinde bitebilecek bir bere modeli. Lastik örgüsü kısmını saymak istemezseniz dolu dolu 4 parmak kadar lastik hesabı da yapabilirsiniz, sıra başlarını örerek de alabilirsiniz, örmeden de yapabilirsiniz, arka taraftan dikileceğinden herhangi bir problem olmayacaktır. Lastiğimiz bittikten sonra 10. ilmekte 1 tane artırma yapıyoruz, ardından 10 sıra kadar düz örüyoruz, ve tekrardan 10 ilmekte 1 ilmek artırma yapıyoruz, 30 yada 35 santim oluncaya kadar devam ediyorsunuz, sonuna geldiğinde haraşo örgü yapıyorsunuz, oldukça basit anlaşılır bir model, videomuz dan daha ayrıntılı şekilde anlatımını bulabilirsiniz.

    Murat Boz Beresi Yapımı Videolu Anlatım

    Eğer hala Murat Boz Beresi Yapımında aklınızda Soru işaretleri varsa, aşağıdan diğer konu videolarını da inceleyebilirsiniz.
    Bu bere modelimizi, hem boyunluk hem bere olarak kullanabiliyorsunuz, Murat Boz Beresi tarzında, burgulu örgü modeliyle, farklı bir bere tarzı

    Dikişsiz Burgulu Murat Boz Beresi Yapımı Videolu Anlatım

    Umarım anlatımlar sizin için yararlı olmuştur, iyi hobiler. Seviliyorsunuz :)
    Sitemizdeki güncellemeleri ilk siz öğrenin
    Abone Ol