Seramik Hamuru Nasıl Yapılır

Merhaba hanımlar bu yazımızda Seramik Hamuru Yapımı yada adlarıyla fimo hamuruporselen hamuru  nasıl yapılır hakkında bilgi vereceğiz. 
Evinizde çocuklarınızın oynaması için yapabileceğiniz, ayrıca kendi hobiniz için farklı desenler çıkarabilir, seramik anahtarlık yada seramik magnetler yaparak güzel işler ortaya çıkarabilirsiniz. Aşağıdan porselen hamuru nasıl yapılır konusunu biraz inceleyelim
seramik hamuru yapimi fimo hamuru

Bu yazıda neler var ?


  • Seramik Hamuru Malzemeleri
  • Seramik Hamuru Nasıl Yapılır Tarifi
  • Seramik Hamuru Nasıl Saklanır
  • Seramik Hamuru Malzemeleri


    • 1 Çay bardağı mısır nişastası
    • 1 Çay Bardağı Çiçek Tutkalı ( markası Rich Polimar Çiçek Tutkalı 130cc)
    • 2 Yemek Kaşığı sıvı yağ
    • 10 Damla limon suyu




    Seramik Hamuru Nasıl Yapılır Tarifi

    Bu tarifimiz ile sizlerde rahat bir şekilde evde seramik hamuru yapabileceksiniz, öncelikle eski bir tavamızı alıyoruz, bir çay bardağı mısır nişastasını tavamıza döküyoruz, bir çay bardağı çiçek tutkalı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 10 damla limon suyunu tavamıza döküp ocağı yakmadan karıştırmaya başlıyoruz, hamurunuz biraz toparlanmaya başladıktan sonra ocağınızı orta ateşte yakarak karıştırarak pişiriyoruz, pişirirken karıştırmaya devam edilmeli, aksi halde malzemeleriniz yanacaktır. 
    Deneme amaçlı verdiğimiz ölçüler de yapıp, kıvamı tutturduktan sonra dilerseniz miktarları artırarak daha fazla hamur yapmanız mümkün. hamurunuz iyice toparlanmaya başladıktan sonra ocağımızdan alıyoruz, hamurumuzu soğması için yağlı kağıt üzerine koyup, nemli bir bez ile soğumasını sağlıyoruz, porselen hamurumuz iyice kıvama geçmesi için yoğurmamız gerekiyor, 
    Burada püf noktası ellerinize bir miktar krem sürerseniz Seramik hamuru elinize yapışmayacaktır. 
    Hamurunuzu uzun süre yoğurmanız gerekiyor, yoğurdukça üzerindeki prüzlerin yok olduğunu göreceksiniz, seramik hamuru yoğurma işleminde kıvam almaya başladıkça elinize de yapışmayacaktır. Hamur üzerindeki prüz tamamen bitene kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Yaptığımız hamur ortalama olarak 48 saat sürede kurumaktadır, ancak deseniniz kalın ise süre uzayabilir. Seramik hamuru ile oyuncaklar yardımıyla kalıplar çıkarıp, kuruduktan sonra boyama işlemi ile anahtarlıklar yada magnet yapabilirsiniz, anahtarlık için ancak kurumadan delik açmayı unutmamalısınız.  Lütfen dikkat üst taraf malzemeler kısmında tutkalın linkini vermedim ama, markasını verdim, size uygun bir siteden aynı marka tutkalı almanız yeterlidir.

    Seramik Hamuru Nasıl Saklanır

    1. Öncelikle Streç filmle güzel bir şekilde sarılmalı
    2. Ardından Buz Dolabı poşetinin içerisindeki hava alınarak ağzı bağlanmalı
    3. Son olarak da saklama kabı, eğer soğuk seramik hamurunuz az ise eski bir çikolata kavanozuna koyabilirsiniz.
    Sitemizdeki güncellemeleri ilk siz öğrenin
    Abone Ol