Eltim Çatlasın Çeyizlik Tığ İşi Yelek Modeli Yapılışı

Merhaba hanımlar bu yazımızda sizlerle Eltim Çatlasın Çeyizlik Tığ işi Yelek modeli yapımını videolu olarak paylaşacağız, ülkemizde yaz geldi ancak, gerek virüs dolayısı ile dışarı çıkamayışımız yelek yapmak için oldukça bol zamanımızın olması, gerek havaların bir türlü ısınmayıp esintilerle üşütmesi sizi Yelek modeli örmeye yönlendirebilir. Bizde sizler için tığ işi yelek modeli nasıl yapılır konusunda paylaşım yaptık, buyrun aşağıdan inceleyelim

Bu yazıda neler var ?
  • Eltim Çatlasın Çeyizlik Tığ işi yelek modeli malzemeleri
  • Çeyizlik Tığ İşi Yelek Modeli Nasıl Yapılır
  • Eltim Çatlasın Çeyizlik Tığ İşi Yelek Modeli Videolu Anlatım


  • Eltim Çatlasın Çeyizlik Tığ işi yelek modeli malzemeleri


    • 3 Numara Tığ
    • Angora ip

    Çeyizlik Tığ İşi Yelek Modeli Nasıl Yapılır

    Öncelikle Trabzan yaparak başlıyoruz, videomuzda ince bir lastik çekiliyor ancak siz daha fazlasını çekebilirsiniz. 7 tane zincir çekiyoruz, tığın başına bir kere sararak trabzan yapıyor ve 3 sefer de çıkıyoruz, tekrar tığımıza ipi sarılıp bir sonraki zincire batarak 3 seferde çıkıp 3 lü trabzan yapıyoruz, lastiğin kalınlığını ne kadar istiyorsanız o kadar zincir çekip trabzan yapabilirsiniz. 3 tane zincir çekiyoruz, örgümüzün arka yüzüne geçiyor ve tığımızın başına bir defa doluyoruz, 3 zinciri 1 tırabzan olarak kabul ediyoruz, bir sonraki trabzana atlayıp 3 sefer de topluyoruz, bir sonraki tırabzanın üzerine batıyor 3 sefer de çıkıyoruz, bu desenemizin alt lastik kısımı için yapılan örgüdür, bunu tığ işi yelek modelinizin boyutuna göre ayarlayabilirsiniz.
    Şimdi modeli kurarken 3 tane zincir çekiyoruz, trabzanların arasına gelerek 3 lü tırabzanlar yapacağız, videomuzda 4 tane 3lü tırabzan yapılıyor ancak siz bunu yelek yaparken 7 yada 8 tane yapabilirsiniz. hiç zincir çekmeden tığımızın başına bir tane doluyoruz, 3. tırabzana batıyoruz, ipimizi orta büyüklükte uzatıyoruz, uzattığımız ipimiz ile birlikte diğer ilmeği beraber toparlıyoruz, tekrar tığımızın başına sarıyoruz, aynı yuvaya batarak ipimizi uzatıyoruz ve 2 sefer de çıkıyoruz. tekrar aynı yere batıyoruz ve 2 sefer de çıkarak bu şekilde 10 tane tırabzan yapacağız. arada hiç zincir çekmeden tığımızın başına tekrardan sarıyoruz, 3. sıradaki trabzanımıza batıyoruz ve toplam 10 tane ikili tırabzan yapıyoruz, fark ederseniz modelimiz yavaş yavaş ortaya çıkmakta,  bir üst sıraya çıktığımız da hiç tırabzan yapmayacağız, tüm tırabzanların üzerine sık iğne yapacağız.  Tırabzanların üzerinden batıyoruz, diğer tırabzanın üzerinden çıkıyoruz ve sık iğne ile topluyoruz, yine aynı şekilde üzerinden batıp diğer tırabzanın içerisinden çıkıp sık iğne ile topluyorsunuz.

    Çeyizlik Tığ işi Yelek modelinde dikkat etmeniz gereken 2 tane püf noktası bulunmaktadır.
    1. Modellerimizi yaparken, model kısmına geçildiğinde 3. trabzana batıyoruz, orada ipimizi Orta büyüklükte uzatmamız gerekiyor, modelin çıkmasını bu kısmı sağlamaktadır.
    2. Modelimizde ilk sırayı tamamladıktan sonra sık iğne yapılmalıdır aksi halde model kendini göstermeyecektir.


    36 38 beden tığ işi yelek örmek istiyorsanız için toplamda 8 tane model yapabilirsiniz, kenar lastiklerini de 7-8 tane lastik olarak örebilirsiniz.

    Aşağıdan videomuza göz atalım

    Eltim Çatlasın Çeyizlik Tığ İşi Yelek Modeli Videolu Anlatım




    Sitemizdeki güncellemeleri ilk siz öğrenin
    Abone Ol