Kolay Kare Lif Modeli Videolu Anlatım açıklamalı

Merhaba hanımlar bu yazımızda Kolay kare lif modeli videolu anlatım açıklamalı olarak sizlerle olacak, başlıktan da anlaşılacağı üzere oldukça kolay olan bu kare lif modelimizi evinizde artık iplerden yada yarım kalmış yapmaktan vazgeçtiğiniz ve söktüğünüz örgü iplerden yapabilirsiniz, Çeyizlik lif modeli olarak, isterseniz günlük lif modeli olarak kullanabilirsiniz. Lif modeli kolay olması nedeniyle stres atmak için bile örmeyi tercih edebilirsiniz.
Kolay Kare Lif Modeli Videolu Anlatım açıklamalı
Bu yazıda neler var ?


  • Kolay Kare Lif Modeli Malzemeleri
  • Kolay Kare Lif Modeli Videolu Anlatım açıklamalı tarifi
  • Kolay Kare Lif Modeli açıklamalı videolu anlatım


  • Kolay Kare Lif Modeli Malzemeleri

    1. Tercihinize göre 1 veya daha çok renk ip 
    2. Elinize uygun herhangi bir tığ

    Kolay Kare Lif Modeli Videolu Anlatım açıklamalı tarifi

    Videomuzda 2 renkten yapıyoruz ama sizin elinizde atık ipleriniz farklı örgü modellerinden söktüğünüz ipler var ise her bir sırasını farklı renklerden örebilir ipinizi değerlendirebilirsiniz. Modelimiz kutu teknik olarak yapıldı, eğer yeni ip alacaksanız aynı marka almaya dikkat etmeniz gerekiyor, tığ tercihiniz de çok önemli değil, videomuzda kullanılan tığ 5 numara 1,50 mm tığ ama bir miktar daha büyüğü varsa siz onu tercih edebilirsiniz. Lifimizi örmek için orta kısımdan başlıyoruz, 2 zincir çekiyoruz, ipimizi uzatıyoruz tığımıza 1 doluyoruz, 1. zincirimize batarak tekrardan iğimizi uzatıp 1 doluyoruz, ve zincirimize batıyoruz, bu şekilde aynı işlemi 5 defa tekrarlıyoruz 5 li fıstık dolgusu ortaya çıkıyor, fıstığımızı kapatmak için ipimizi fıstığın bir tanesine batarak kapatıyoruz, kapattıktan sonra 1 zincir çekiyoruz ve tekrardan 5 li fıstık dolgusunu yapıyoruz, ipinizin dolgusuna göre fıstık sayısını artırabilirsiniz, kutu teknik lif modellerinde genelde 5 li fıstık yapılır, ancak siz ipinize göre bu miktarı artırıp azaltabilirsiniz. 5 li fıstığımızı yaptıktan sonra tekrardan kapatıp 1 zincir atıyoruz, 3. defa 5 li fıstık yapıyoruz ancak 3. yaptığımız fıstığımızı kapatmadan tığımıza bir dolayıp ilk fıstık dolgumuza batıyoruz, ve tekrar 5 li fıstık dolgusu yapıyoruz, 2 tane 5 li fıstığı birlikte kapatıyoruz, ve ipimizi koparıyoruz, bu bizim lifimizin temel orta kısmını oluşturuyor. Burada ipimizi değiştirerek istediğiniz bir köşeden önce bir zincir çekiyoruz, ardından 5 li fıstık yapıp kapatıyoruz,
     Kolay Kare Lif Modeli yapılışınde dikkat etmeniz gereken köşe dönme noktalarında 2 fıstığımızı bir olacak şekilde kapatıyoruz, modelimiz büyüdüğünde ise her bir fıstıkta 1 tane kapatacağız, köşe dönme noktasına geldiğinde 2 fıstığımızı birlikte kapatacağız. 

    Kolay Kare Lif Modeli Videolu Anlatım açıklamalı video anlatım

    Sitemizdeki güncellemeleri ilk siz öğrenin
    Abone Ol